50 geveltuinen officieel geopend

Categorie: 2023Verrijk-je-wijk
Gepubliceerd op: 24 september 2023

50 geveltuinen officieel geopend. Groene Tornado ziet het licht.

Op 23 september opende Wethouder Grashoff officieel 50 geveltuinen in Sint Anna.

Dat deed hij met een officiele handeling in de Hooistraat. Evelien de Kluijs en Gerard Moerkerk waren de initiatiefnemers.

Zij hadden het plan in 2022 opgevat om bewoners huis aan huis uit te nodigen om een geveltuin te laten aanleggen door de gemeente.

En nu was het zover dat de 50 geveltuinen door de gemeente waren aangelegd. Voor deze officiele handeling waren alle deelnemers uitgenodigd en enkele genodigden. Uiteindelijk waren we met ca. 25 bewoners om dit heuglijke feit te vieren.

Wethouder Grashoff prees de inzet en gaf o.a. aan dat het collectieve initiatief een vervolg heeft gekregen in andere wijken.

Henrike Brouwer was gevraagd om voor deze gelegenheid een groen lied te componeren en te zingen. En dat viel in goede aarde. Met het lied werd tevens de door initiatiefnemers aangekondigde beweging De Groene Tornado bezongen.

De Groene Tornado stelt zich ten doel om Sint Anna groener en groener te laten worden. Na afloop konden aanwezigen proosten met alcoholvrije champagne op een geslaagde actie.