Buurtbarbeque generaal winkelmanstraat

Categorie: Verrijk-je-wijk2023
Gepubliceerd op: 30 oktober 2023

Begin dit jaar tijdens een borreltje met een paar nieuwe straat genoten kwam het idee  om een buurtbarbeue te organiseren. Iedereen kende zijn naaste buren wel maar het leek ons leuk om ook eens kennis te maken met andere bewoners uit de straat.

Als start zijn we gaan peilen of meer mensen dit een leuk idee zouden vinden. En dat bleek het geval! Met mijn overbuurvrouw heb ik de organisatie ik handen genomen. Het leek ons mooi om het eten ook uit de wijk te halen en zo kwamen we terecht bij slagerij Hein Hendriks om de hoek. Hij maakte een mooie prijs en leverde een heerlijke barbeque!

41 straatbewoners gaven zich op. Op 16 September was het zover. We konden een tent lenen van een andere buurtvereniging en met een aantal straatbewoners was de voorbereiding snel geregeld! De buren hadden nog wel wat tafels, de overbuurman een koelkast, een andere buur bracht heerlijke cassavekroepoek mee en Bloemenwinkel het Laar schonk nog wat bloemen om de tafels gezellig aan te kleden.

Iedereen kreeg een naamsticker met naam en huisnummer opgeplakt wat vele “oooo woon jij daar” reacties opleverde. 

Het ware leuke kennismakingen! Het eten was lekker en er werd al snel geopperd dit vaker te gaan doen!  Dat het een succes was bleek ook de zondag erna toen er samen werd opgeruimd en gezellig nagepraat. 

Al met al dus een geslaagd evenement waarbij we meer mensen in de straat hebben leren kennen!