Doe mee met het NK Tegelwippen!

Categorie: 2024ActiviteitenNieuws
Gepubliceerd op: 24 april 2024

KIJK

In 2023 wipten we in Tilburg samen maar liefst 358.234 tegels. Dat was goed voor een de 2e plaats in het NK Tegelwippen. Waar tegels verdwenen, verscheen groen. Aan gevels, in voor- en achtertuinen en de openbare ruimte. In totaal een oppervlak meer dan 7 groene Pieter Vreedepleinen! In 2024 doen we weer mee.

NK Tegelwippen 2024

Na het succes van 2023 doet Tilburg dit jaar weer mee aan het NK Tegelwippen. We gaan tot en met oktober 2024 de strijd aan met andere gemeenten. Hoe hoger we eindigen in het NK, hoe groener onze stad en dorpen. Daar gaan we voor!

 WANT

Een groene omgeving

Wip tegels en je krijgt een groene, fleurige tuin om in te ontspannen. Een natuurlijke omgeving waarin je geniet van vlinders en bijen. Meer groen zorgt voor een koelere tuin en het regenwater gaat makkelijker de grond in. In de woorden van Tilburgse Tegelwipper Bert: “Wat is er nou aan een tegel?”

DUS

Gewoon doen

Iedereen kan meedoen aan het NK Tegelwippen. Woningeigenaren en huurders, jong en oud, wippers van 1 tegel per week of 50 tegels in 1 dag. Iedere gewipte tegel telt. En het is makkelijk. Je kunt het samen doen en wij helpen jou.

  • Bekijk in minder dan een minuut hoe het werkt: Wiptips video van NK Tegelwippen.
  • Wat doe je met de gewipte tegels? 
    • De Tilburgse Tegeltaxi kan ze ophalen: www.tilburg.nl/tegeltaxi. De opgehaalde tegels worden gerecycled en hergebruikt.

Op naar de 1e plaats in het NK Tegelwippen 2024: van tegel naar groen, gewoon dóen!