Halloween Mattheusbos

Categorie: 2023Verrijk-je-wijk
Gepubliceerd op: 15 november 2023

Datum: 28 oktober 2023
Locatie: Mattheusbos, Tilburg
Organisator: Stichting Dingen in St. Anna

Op de vooravond van Halloween (een weekend dag doet het altijd beter) opende het Mattheusbos in Tilburg zijn poorten voor de jaarlijkse Halloween speurtocht, georganiseerd door Stichting Dingen in St. Anna. Dit jaar was de speurtocht speciaal ontworpen voor de jongste avonturiers, met een klein vleugje griezeligheid dat perfect was afgestemd op hun leeftijd.

Bij de ingang werden de kinderen en ouders begroet door vriendelijke vrijwilligers, gekleed in kleurrijke Halloween kostuums. Elke kleine speurder kreeg een kaart met plaatjes die gezocht moeten worden en een glow in the dark armbandje. Alle deelnemers hadden ook zelf een zaklamp meegebracht. 

Er waren zes spelletjes die gedaan moesten worden, zoals:

  • Spookjes voeren
  • De Heksenhoed vangen
  • Pompoenrollen
  • Blokgooien en
  • De Heksenrace

Als alle plaatjes gevonden waren en spelletjes gedaan waren, kon je een halal marshmallow roosteren bij het vuurtje. Onder leiding van een vrijwillige hulp opa. Er hadden zich vooraf 42 mensen opgegeven, maar we telden uiteindelijk bijna 70 kinderen aan de poort, plus hun ouders. De reacties waren unaniem positief.

samenvattend

De Halloween speurtocht in het Mattheusbos voor de jongste Halloween vierders was een doorslaand succes. Stichting Dingen in St. Anna slaagde erin een gezellige en vriendelijke sfeer te creëren, perfect afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Het gebruik van kleurrijke kostuums, vriendelijke figuren en creatieve activiteiten zorgde ervoor dat de kleintjes volop van het Halloween avontuur genoten.

De organisatie van vrijwilligers kijkt terug op een geslaagd evenement waarin kinderen niet alleen plezier hadden maar ook een positieve ervaring opdeden met het parkje in de avonduren Deze Halloween speurtocht is al na twee edities een jaarlijkse traditie waar gezinnen met jonge kinderen elk jaar reikhalzend naar uitkijken. Het Mattheusbos blijft zo niet alleen een plek van natuurlijke schoonheid, maar ook van vreugdevolle herinneringen voor de jongste generatie avonturiers in Tilburg.