Halloween op het Vondelplein

Categorie: 2023Verrijk-je-wijk
Gepubliceerd op: 22 november 2023

Als de schemering valt op 28 oktober 2023 komen uit verschillende hoeken gedaantes tevoorschijn. Ze verzamelen zich tussen het heksenvuur, de griezelige skeletten en spoken in de speeltuin op het Vondelplein. Als de klok bijna 19.00 slaat en er groene lichtjes dansen in de bomen klinkt er een harde, rauwe stem over het plein…. 10…9…8… (de aanwezige engerdjes worden steeds drukker)…7…6…5…4….(het is bijna zover, ze hebben er zin in)…3…2…1! Trick or treat!

Wat een geluk dat ook dit jaar het jaarlijkse Halloween-avondje in de wijk weer door kan gaan. Ondanks de slechte weersvoorspellingen is er geen druppel te vroeg gevallen en dankzij de jarenlange geweldige inzet en voorbereiding van voormalig organisator Pascalle Bertens en haar gezin (waarvoor veel dank) kan het stokje dit jaar eenvoudig door buurtbewoners worden overgenomen.

Deze avond lopen enthousiast verklede en geschminkte kinderen in groepjes door de straatjes op zoek naar huizen waar ze aan durven te bellen. Maar let op! Achter die bolderkar verschuilt zich een zonderling persoon en schrik niet van de enge clown die de deur opent… Vol spanning wagen sommige kinderen zich aan een avontuur in de brandgang aan de PC Hooftstraat, waar een heks je uitdaagt de donkere weg te vervolgen tussen lichtjes, spinnenwebben en een plotselinge harde wind om uiteindelijk na het ontwijken van een enorme spin, een prachtig versierde traktatie te bemachtigen onder het toeziend oog van een duister figuur.

Na al die spanning en het vergaren van een flinke hoeveelheid traktaties worden er op het Vondelplein marshmallows geroosterd, smores gemaakt en voor de dorstige engerdjes is er heksensoep (ranja) en warme chocomel.

Bedankt aan de buurtbewoners die hebben deelgenomen en applaus voor de prachtig, griezelig versierde huizen. Hopelijk tot volgend jaar.

Met vriendelijke groeten,

Olga van Pelt en Susanne van Ree