Verslag: Het Halve Maantje Korenbloemstraat

Categorie: Verrijk-je-wijk
Gepubliceerd op: 17 oktober 2022

Zaterdag 22 september hebben wij weer ons jaarlijks buurtfeest georganiseerd. Gedurende de dag waren er 23 volwassenen en 15 kinderen aanwezig.

Het programma was al volgt

Om 14.00 zijn we begonnen met een kopje koffie en thee, en warme chocomel voor de kinderen. Twee dames hebben heerlijke cakejes en taarten gebakken. Voor de kinderen hadden we een springkussen gehuurd voor de hele dag.

Om 15.00 hebben we de groep in drieën verdeeld en zijn we anderhalf uur bezig geweest met het openen van de escapekisten en het uitvoeren van alle opdrachten. Een groep zat in de tent die door de buurtvereniging was opgezet en de twee andere groepen waren bij een gezin binnen. Vervolgens hebben we het gezelschap in vieren verdeeld en zijn de verschillende groepen boodschappen gaan doen voor het avondeten, wat in het teken stond van Holland.

Daarna zijn ze thuis in groepen gaan koken. Er is van alles gemaakt: onder andere hollandse borrelhapjes, boerenkool, zuurkool, gekookte witlof met ham, rookworst, braadworst en de kinderen hebben zelf heerlijke pannenkoeken gebakken.

Om 18.00 was de bingo voor de kinderen (iedereen neemt dan zelf wat prijsjes mee) en vanaf 19.00 stond het buffet klaar in de tent, waarbij de bewoners zelf voor de drankjes zorgen. Als laatste hebben de kinderen weerwolven gespeeld bij het kampvuur met marshmallows en hebben de ouderen nog heerlijk na gekletst en geborreld.

Om 22.00 werd de tent weer afgebroken door de buurtvereniging. We kunnen weer terugkijken op een zeer succesvolle editie van het buurtfeest.