Tegeltaxi

Categorie: 2024ActiviteitenActueel
Gepubliceerd op: 16 februari 2024

De tegeltaxi gaat ook dit voorjaar weer rijden! Ga je een geveltuin aanleggen of maak je je eigen tuin groener? Weet je niet wat je met de tegels moet? De gemeente Tilburg haalt de gewipte tegels in de maanden april en mei 2024 gratis op met de Tegeltaxi. De Tegeltaxi komt niet standaard bij jou langs, meld je vóór 31 maart aan via het formulier op www.duurzamertilburg.nl/groene-omgeving.  

De gemeente Tilburg doet ook dit jaar weer mee met het NK Tegelwippen. Het NK Tegelwippen start op 21 maart en loopt tot 31 oktober.  Elke tegel die wordt vervangen door groen telt! Vanaf 21 maart kun je, je aantal gewipte tegels doorgeven via www.nk-tegelwippen.nl. #NKTegelwippen #Tegeleruitplanterin #TilburgNatuurlijk 

Houd je hoofd koel en je voeten droog – Subsidieregeling klimaatbestendig Tilburg

Wil jij je eigen omgeving klimaatbestendiger maken? Denk bijvoorbeeld aan een groen dak of tegels vervangen voor meer groen.🌿 Dan kun je daar subsidie voor aanvragen bij de gemeente Tilburg!

Veel Tilburgers maakten al gebruik van de subsidieregeling. Met deze subsidie vergroenden ze afgelopen jaar ruim 17.000 m2! En dat zorgt ervoor dat er in onze gemeente meer verkoeling is en het regenwater beter weg kan stromen tijdens droge en warme periodes.

Zet jij ook de groene stap? 💚Ga naar www.tilburg.nl/…/subsidie-klimaatbestendig…/ en lees meer over de subsidieregeling.

Meer GROEN in jouw buurt!

Vind je het leuk om te tuinieren in jouw stad? Lees hier wat jij kan doen voor meer bloemen en planten in jouw buurt.

WIP EEN TEGEL

Door tegels te wippen en te vervangen door groen kan je jouw tuin én de stad koeler maken. Veel groen is een feest voor de beestjes én het regenwater loopt hierrdoor beter weg. De gewipte tegels kun je gratis inleveren bij de milieustraat Ablion.

Geef je gewipte tegels en een bewijsfoto van jouw gewipte (gevel)tuin op via www.nk-tegelwippen.nl en ze worden opgeteld bij de Tegelteller van de gemeente Tilburg. Het NK-Tegelwippen loopt tot en met 31 oktober 2023.

GEVELTUIN

Fleur jouw buurt op door het (laten) aanleggen van een geveltuintje. Iedereen in de buurt kan dan ook mee genieten van deze groene en/of bloemige minituintjes.

BOOMSPIEGEL

Heb jij ze al gezien? De boomtuintjes? Deze minituintjes rondom een boom, ook wel boomspiegel genoemd, zijn aangelegd door bewoners. Ook jij kunt zelf of samen met iemand uit je buurt de grond rondom een boom beplanten en verzorgen. Zo krijgt een boomspiegel meer kleur met mooie planten. Wil je een boomspiegel gaan aanplanten? Vul dan het formulier in op www.tilburg.nl/inwoners/subsidies/geveltuintjes/. Als de gemeente akkoord is, ontvang je een bon voor het Buurt-Natuur bordje. Deze kun je dan in de boomspiegel plaatsen. Zo voorkom je dat je boomspiegeltuintje wordt opgeruimd door de groenbeheerders.

ADOPTEER GROEN

Ook kun je met een groep buren een stuk groen in de openbare ruimte inrichten en verzorgen (adopteren). Op dit stuk groen kun je dan een bloementuin aanleggen. De gemeente Tilburg helpt jou bij het groen maken van jouw buurt.

Kijk voor meer informatie over de geveltuin, boomspiegel of het adoptiegroen op www.duurzamertilburg.nl.