Workshop Sieraden maken Rooseveltplein

Categorie: 2024Verrijk-je-wijk
Gepubliceerd op: 10 juni 2024

Een tijdje terug heeft de wijkraad een bijdrage toegewezen voor de workshops die een buurtbewoner Rooseveltplein wilde organiseren. Deze zijn inmiddels achter de rug. De workshops zijn verdeeld in aantal weken en heeft een oorspronkelijk doel gehad als ontmoeting, elkaar in eigen kracht zetten en ondersteunen waar nodig. Hieronder een kort verslagje er over.

In april zijn er workshops sieraden maken gestart bij het Ontmoetingshuis Rooseveltplein nr 9. Safira is een mama van 4 kids en een actieve buurtbewoner bij het ontmoetingshuis Rooseveltplein. Ze is heel creatief en ze wilde de andere vrouwen/mama’s in de buurt aanmoedigen om meer creatiefs te doen in de wijk. Samen met de buurtondersteuner heeft Safira deze vrouwen onder een dak gebracht om te beginnen met de workshops sieraden maken. 

In totaal hebben 10 vrouwen deelgenomen aan een aantal workshops en hebben hun eigen sieraden geproduceerd. Daarnaast hebben ze elkaar laagdrempelig leren kennen en samen mooie ideeën gewisseld om hun creativiteit verder te ontwikkelen in de wijk. De deelnemers en Safira bedanken de wijkraad om hun bijdrage tot medemogelijk maken van deze workshops op het Rooseveltplein.